Jump to content
Dan(NM)

Bluetooth 5.0 Transmitters

Recommended Posts

3 hours ago, Chase Goldman said:

Managed to run this test, finally.  Unfortunately my results with the BT 4.1 version units duplicated yours.  For some unfathomable reason, the units do not receive in APTX LL mode even though they transmit in APTX LL mode.  So much for these little guys being a poor man's substitute for the WM08.  This despite the following statement in the product description:

APTX & APTX LOW LATENCY. Powered by premium CSR8670 chipset, TROND BT-DUO supports aptX & aptX Low Latency in both TX and RX mode. You can watch movies while listening to wireless audio in a synchronized fashion and without any noticeable audio delay.

SMH.

 

 

I bought a Trond BT Duo 5.0 Bluetooth TR/RX, paired with Nox showing the + symbol. Unfortunately, the devise is defective and there's no audio and the battery dies after 15 minutes. I had to get a refund on it and have a Trond BT Duo S and a Trond BT Duo II on the way. I'll post my result when I can. If it works, it would be a very affordable way for Nox 600 users to have a way to run bluetooth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

22 hours ago, Dan(NM) said:

I bought a Trond BT Duo 5.0 Bluetooth TR/RX, paired with Nox showing the + symbol. Unfortunately, the devise is defective and there's no audio and the battery dies after 15 minutes. I had to get a refund on it and have a Trond BT Duo S and a Trond BT Duo II on the way. I'll post my result when I can. If it works, it would be a very affordable way for Nox 600 users to have a way to run bluetooth.

Getting one myself, since the product description says dual TX/RX compatibility in the 5.0 version writeup I assume that it may not have been present in the 4.1 design.  I notice that TaoTronics did not make this claim in their similar device writeup.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/20/2020 at 3:31 PM, Chase Goldman said:

Getting one myself, since the product description says dual TX/RX compatibility in the 5.0 version writeup I assume that it may not have been present in the 4.1 design.  I notice that TaoTronics did not make this claim in their similar device writeup.

Update:  I tested the new 5.0 version of the Trond BT- DUO module and it connects as APTX LL (+ symbol) and fortunately was not defective like Dan's.  It's a keeper for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, Chase Goldman said:

Update:  I tested the new 5.0 version of the Trond BT- DUO module and it connects as APTX LL (+ symbol) and fortunately was not defective like Dan's.  It's a keeper for me.

Chase, I received a new one and it works, APTX LL in TR and RX, also bought a Trond 5.0 BT DUO II, same results + symbol in both modes. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By teskinator
      Hi All,
      I am a newbie and purchased a Garrett AT Max. I am having trouble pairing the MS-3 Z-Lynk Headphones to the AT Max. Am I missing something? Manual says push the 2 buttons with headphones on. Did this like 50 times.
    • By cjc
      Just got a set of these shipped in 3 days from Hungary.  Perfect impedance match for the N/M detectors--incredible sound.  Very clean and sharp --brings my accuracy up a lot.  They are so loud they need to be run at 8.  I worked with the manufaturer to improve his strain relief system (see the Heyco)--very nice set of phones for these machines.  
      cjc   

    • By Kirk
      Looking for some affordable recommendations for water proof headphones. Mainly want them for the days when it is raining out.
       
      Thanks,
      Kirk
       
    • By Sting Ray
      On occasion, when connecting my Equinox to wireless headphones (either Minelab or SoundPeats), my machine will run the 15 second search with the WI-stream and then stops searching.  The Bluetooth symbol does not appear.  It just runs using the external speaker.   Today, I was going to record this problem before sending it in for repair.  Of course it is now working.  So could it be possibly a problem with being on the beach?  There is much more EMI where I am staying.
    • By jarrow
      New to forum my name is Joe I live in Texas this must be the gold state everyone is moving here I need some help with headphones. I need light weight. well built cover my ear so not to crush them with volume control and 1/4" angle plug
      Thanks  Joe
    • By billy 1951
      have a nox 600 and bought a set of GG NDT headphones. got a m/lab adapter but the GG's dont work with them but all my other 1/4 in plug ones do! where can i get the proper one
       
×
×
  • Create New...