Jump to content

CanadianScouser

Member
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Detector Prospector Magazine

Detector Database

Downloads

Events

Everything posted by CanadianScouser

  1. Success.I finally got the v1.09 software download to work after approx.20 attempts .Persistence finally paid off .I had windows defender still on and it didn’t interfere .Thank you Dilek for offering to help.
  2. I’m having problems with this 1.09 update too .Tried it on 2 different Windows 10 computers but does not work .1.07 was tricky too but finally got that one to go .”0pen with” selection seems to be a stumbling block .Any help would be very much appreciated .
  3. The most common pull tabs In this neck of the woods , Ontario,Canada seem to hone in on the 29 value on my Legend . .Consequently I tend not to dig them too often .Just wondering if I may be missing something good on occasion.Any thoughts on this ?
  4. Sorry I forgot to mention it was the Legend .Some great ideas .Thanks all .
  5. This is not an upgrade situation for present owners , only a request on behalf of future purchasers .I find that the “dog ears “stand does not do the job .The machine almost always falls over ,normally towards me .I like my machine to sit upright when I place it down on the ground .To my mind the dog ears need to be wider apart to prevent this from happening .
  6. I am talking here only with reference to Canadian clad coins .The Legend barely detects them and seems to do best for me at M2 plus A setting .In comparison to say the Racer 2 it is definitely lacking in this respect .However the pinpoint feature does identify them .Therefore the pinpoint apparently has more All metal capability than A .Can this be adjusted ?Clad I.D is an important feature to many Canadian users .
  7. Re threshold . It only kicks in on my machine at 9 and it comes in loud and not gradually .As it is right now I cannot use Threshold .
  8. A friend , and hunting buddy called me yesterday .He had just taken delivery of his new Legend and was having difficulty with the upgrade v1.05 on his Mac.I told him of a similar experience I was having , having tried it on 3 different windows 10 computers and failing to get it to load .Never had a problem with Dxxs or Eqx updates .One of the things I tried was cancelling the anti virus but that did not help .I am still trying to get it to work before the next update arrives ,
  9. Got out yesterday with my new Legend .Cold day , and windy too .Only a couple of people with their dogs ,in a very large park .Great signal at consistent 17 .Bracelet is stamped 875 which I believe is 21k gold .Each alternate heart has 6 small diamonds so 48 in total.Thanks for looking .
  10. Really appreciate your comments .Awaiting my unit .Hoping you write a book on the Legend .Your library of books is enlightening .
  11. Re “Amazon does not sell them anymore”they we’re out of stock for a while but I just got a pair of their new stock 2 days ago.
  12. Really appreciate your comments .It occurs all over the spectrum .Yoursuggestion about setting up a dummy programme appeals to me and I will try it .I am using the X35 ,11 inch coil which is normally relatively quiet .The bigger or more solid pull tabs are the ones that just make the high tone and they are mostly deep which act as an indicator for me with the sounds they make .Hardly ever use the horseshoe .Rely more on my ears for depth .The Orx is limited in scope and could do so much more with a few additions but probably would result in negative impact on Deus sales .I still like it as my back up and hoping (pipe dream ) for a few additions .
  13. I’m having huge interference from the Quest using it with both XP models .Changing frequency doesn’t help .It is quiet with the Nox .Any help is welcomed . Also here in Canada having good success with G’s Sonar programme on the Deus ,though one needs to be vigilant with crown caps as they ring high tone .Pull tabs barely make high tone so are mostly recognizable , at least for me in my conditions .
  14. Wondering if it is possible to link a different set of headphones than the WSA wireless OEM’s to the ORX .
  15. Hello folks .I have been aware of this great forum for quite some time and finally joined.I live not far from Toronto .Started detecting in 2000. Originally from U.K .Been back for 4 hunts at Colchester. .Left for Canada in 1966 and regretfully I never pursued the sport while resident there .I am 81 now and still very active ,detecting about 4 days a week in 3 to 4 hour stints .Lots of rings and nice finds over the years .present Arsenal includes V3I ,Racer 2 ,Deus ,ORX ,At Pro,Highly modified Quest Pro .Will try to add a finds picture .Equinox 600.
  16. I tried many more times with no response then I finally tried a full reset on the Nox and it worked instantly like magic . Thanks all for your responses .
  17. As a new member of the forum I suspect this question has been dealt with many times in the past .I am having a problem linking my WM 08 to my Nox 600 .It just does not happen ,full charge on both and 2 ft apart .I have tried at least a dozen times .(headphones not turned on or involved .Can anyone help ?
  18. New to this forum ,and looking forward to following it closely .Has anybody tried the SRhythm NC75 Pro headphones on the Equinox ? I recently purchased a set and tried pairing the to my Nox 600 .They paired very quickly indeed , but I am finding that the volume function is not working .I can only hear low volume ,even with the Nox volume at max setting .There is no response on the phones themselves when the + or - buttons are pressed Any comments would be appreciated .
×
×
  • Create New...