Jump to content

NENAD

Full Member
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Detector Prospector Home

Detector Database

Downloads

Posts posted by NENAD

  1. On 26.12.2019. at 19:02, ALEXANDRE TARTAR said:

    Предговор: Због технолошке повјерљивости, очигледно је да нисам могао разговарати о одређеним техничким детаљима. Могу само да поделим своје знање на релативан начин како бих читаоцу пружио свеобухватно разумевање које је задовољавајуће. Зато ћу се бавити мало популарном науком оријентисаном на „ПИ“.

    Сви детектори метала засновани на импулсном принципу математички зависе од 'експоненцијалног распада'. Ово експоненцијално распадање је вишеструко, то је низ експоненцијала који су угнежђени један у други (ефект земље + циљ + итд). Сваком експоненцијалном опадању одговара временска константа.

    Свака мета има своју јединствену временску константу. Мислим на мету, прстење, златне грумене, ефекат земље ...

    Величина циља је заиста проблем када се ово гледа први пут.

    Али када се величина циљева уклони из једначине (да, то је лако изведиво), временске константе су хомогене и препознатљиве без заношења.

    Аналогна анализа није довољна за решавање ове врсте проблема, дигитална обрада је неопходна.

    Међутим, аналогна анализа се може знатно побољшати како би се испунила одређена очекивања истраживања без губитка превелике осетљивости. То је оно што се ради у ИМПУЛСЕ АК -у и никада раније није учињено.

    ИМПУЛСЕ АК је један од првих модела у низу ПИ, ови будући модели ће бити све више и више врхунски. Овде не говорим о гадгетима, већ о технологији. Овај детектор ће, међутим, већ бити класификован међу врхунске производе на тржишту плавог чешљара. ИМПУЛСЕ АК има чисто аналогну анализу.

    Иако је ова анализа аналогна, увелико се разликује од осталих модела.

    Ова анализа је побољшана и надокнађује већину времена сталних проблема са идентификацијом златног накита.

    ИМПУЛСЕ АК није бацач новчића, он је намењен само за откривање златног накита и то на свим врстама песка засићеним морском водом.

    Иако неки новчићи или сребрни прстенови имају дуготрајне константе, неће сви бити одбијени у режиму "Муте". Али као што је горе поменуто, ово није пуцач на новчиће, па нам то није циљ.

    Људи који желе да открију новчиће и предмете који нису златни могу на тржишту пронаћи мноштво детектора метала, примере Екуинок 800, ББС итд ...

    Ови трагачи ће се тада суочити са трагачима који ће имати ИМПУЛСЕ АК и изгубит ће 20 до 30 цм на прстену од 2 гр у 18К злату у најбољем случају.

    У најгорем случају, неће моћи чак ни да открију велики златни прстен на вулканском песку.

    Ово је још једна од карактеристика ИМПУЛСЕ АК -а, овај модел је опремљен специфичним начином рада који омогућава откривање у вулканском песку засићеном морском водом са смањеним губитком осетљивости.

    ИМПУЛСЕ АК се међутим не може користити за тражење златних грумена, за то су предвиђени други модели, осјетљивији су и не морају компензирати водљивост морске воде.

    Ови системи су другачије дизајнирани ...

    Не могу више рећи о различитим технологијама које се тренутно развијају.

    ИМПУЛСЕ АК има следеће начине рада:

    - СВИ МЕТАЛ

    - ТОНЕ

    - МУТЕ

    - ВУЛКАНСКИ ПЕСАК

     Дискриминација аналогном анализом временских константи ИМПУЛСЕ АК -а омогућава му да скоро сав златни накит постави на "високу висину"

     Ево примера временске константе од најмање до највеће:

    10к ->  14К ->  18К ->  22К ->  24К

    0,3 гр -> 30 гр

    Сав накит испод 22К, без обзира на тежину, биће откривен уз минималан губитак осетљивости (10%)

    22К накит ће имати већи губитак осетљивости у зависности од њихове тежине (20%).

    За 24К накит, неки ће се открити на ниским размерама у зависности од њихове тежине.

    Али у свим околностима, осетљивост у режиму МУТЕ / ТОНЕ / или ВОЛЦАНИЦ САНД је изузетно супериорна у односу на све ВЛФ и ББС на тржишту. (од једноставног до двоструког)

    У режиму АЛЛ МЕТАЛ, наравно, нема анализе временских константи, па нема губитка било које врсте.

    Гвожђе се у потпуно металном режиму детектује карактеристичним двоструким звучним сигналом (под условом да је звук на граници детекције). Овај двоструки звучни сигнал је такође присутан у Тонски режиму.

    ИМПУЛСЕ АК има многе друге предности које конкуренти немају.

    Некада је на форумима речено да је немогуће спустити се испод 10µс кашњења пулса на песку засићеном морском водом. Ову цифру наравно треба узети лагано, јер није тешко дизајнирати ПИ са кратким кашњењем импулса, али је тешко дизајнирати је са јаком струјом завојнице!

    ИМПУЛСЕ АК има снажну струју завојнице и сада је постављен на 7µс кашњења импулса, што му даје повећану осетљивост на све врсте накита.

    На овом нивоу било је много посла на смањењу утицаја проводљивости соли, одржавању веома високе стабилности и малог кашњења пулса.

    За све ове године истраживања, ИМПУЛСЕ АК је био огромна развојна платформа за моје будуће технологије, већ завршене за тржиште златних грумена.

    Наставићу даље (данас сам болестан)🤣🤣

     

  2. On 24.12.2019. at 3:49, ALEXANDRE TARTAR said:

    Здраво,

    Ја сам инжењер физике у истраживачкој лабораторији Фисхер, дизајнирао сам Импулсе АК.

    Ваша тема је конструктивна, па ћу пажљиво прочитати пост и сутра ћу покушати да одговорим на њега.

    Ја сам Француз и треба ми мало времена да прочитам и одговорим ....  😉 

    Алекандре

    TDI 😄=AK Pulse I am Nikola Tesla  

  3.  https://youtu.be/BLoIkjD0HWo

    Дана 24.5.2021. у 18:35, Стеве Херсцхбацх је рекао:

    Престављен да би Гарретт могао да направи посебно направљен ТДИ Беацхонтер, али са АТКС -ом сумњам да ће се то преговарати. Различити ТДИ модели вероватно су сада историја, сточна храна за три модификације у годинама које долазе. Свако кога занима шта би се могло преговарати да се развије ТДИ -а настави, требало би да би се прати развој Фишер Импулсе АК -а , јер је АК у основи високог подешеног и усавршеног ТДИ.

     

  4. Greetings to everyone on the forum! If someone wants to help me, my problem is that I removed all parts from the TDI SL plate  however it happened that my hard disc got worse and only the files with blank plates remained to me and works in the Sprint Layout  if somebody wants it and wants me to send photos which are clearly seen components on the plate ..

    Thanks in advance my mail is : nenadmatejevic1@gmail,com

     

    TDI Sprint.JPG

×
×
  • Create New...